Om tarmsystemet

Vores tarmsystem er altafgørende når det kommer til vores sundhed, og er en af de områder på kroppen, der forskes allermest i.

Netop fordi, at vores mave er så vigtig for vores sundhed, er det også meget vigtigt at vide, hvordan man skal tolke de signaler som vores krop sender os.

Både vores afføring, passagetid og vores prutter kan være klare signaler fra vores krop om, at der er noget galt. Eller at der ikke er noget galt.

Bliv klogere på din egen krop – lige her!

På denne side finder du derfor alle vores artikler der handler om tarmsystemet.

Her kan du blandt andet læse om hvordan du kan se om din afføring er sund eller usund, hvad eksempelvis sort afføring, grøn afføring eller blod i afføringen kan betyde. Du kan også læse om både gode og dårlige tarmbakterier og meget, meget mere.

Hos Mave-problemer.dk er vores eneste ønske at udbrede en større viden om vores maver – for at hjælpe jer til at få en endnu bedre sundhed.

Immunforsvaret

Immunforsvaret er vores krops værn imod både infektioner og sygdomme. Uden et immunforsvar, ville vi blive syge hele tiden. 80% af vores immunforsvar befinder sig imidlertid i vores mave, og derfor er det afgørende at man har en sund og velfungerende fordøjelse, hvis man vil undgå sygdom. I dette indlæg forklarer vi jer på simpelt dansk, hvordan immunforsvaret fungerer samt hvordan du kan styrke d…

Læs mere >

Mælkesyrebakterier og probiotika

Mælkesyrebakterier
Din mave spiller en stor rolle for din samlede sundhed. 90% af alle sygdomme kan spores tilbage til vores mave-tarmsystem og 80% af vores immunsystem ligger her. ‘Mælkesyrebakterier’ og ‘probiotika’ er overordnet en betegnelse for en række bakterier, som både hjælper os med at fordøje vores mad optage vitaminer og mineraler, og ikke mindst med at bekæmpe infektioner og modvirke en lang række sygdo…

Læs mere >

Tarmflora

Din mave spiller en stor rolle for din samlede sundhed. Man siger at 90% af alle sygdomme kan spores tilbage til vores mave-tarmsystem, da det er her, at mange skadelige bakterier nedbrydes og sygdomme forhindres. Tarmflora er en betegnelse for en række bakterier som både hjælper os med at fordøje vores mad, og ikke mindst med at bekæmpe infektioner. Vi giver dig her den ultimative guide til, hvor…

Læs mere >