Scalp Micropigmentation

Scalp Micropigmentation

Rigtigt mange danskere kommer i løbet af deres liv til at miste håret. Både årsagerne til, hvorfor man mister sit hår, er mange, og det samme er behandlingsmulighederne. I denne artikel kan du læse alt om en af de nyeste behandlingsmuligheder kaldets Scalp Microigmentation.

Hvorfor mister man håret?

Hårtab skyldes mange forskellige årsager. I modsætning til mange andre sygdomme, så er årsagerne til hårtab meget forskellig alt efter, hvilket køn man har.

Hos mænd er det naturligt at miste sit hår i takt med at man bliver ældre. Hos mænd er hårtab oftest genetisk, hvilket vil sige, at mange mænd grundlæggende har arveanlæg for at miste håret i takt med at de bliver ældre. Hårtab hos mænd starter oftest efter 40-års alderen, men nogle mænd oplever hårtab allerede fra 18-20-årsalderen.

Hårtab ses ofte i begyndelsen i form af blandt andet en vigende hårgrænse og ikke mindst høje tindinger.

På den anden side, så oplever kvinder ofte hårtab som et resultat af andre underliggende lidelser. Kvinders hårtab er oftest midlertidigt, hvilket kan vise sig i form af delvist hårtab eller tyndere hår. I modsat mænd så er det dog ikke generne, som er afgørende for, at man mister håret. De mest almindelige årsager til kvinders hårtab skyldes i stedet flere årsager herunder:

  • Stress
  • Graviditet
  • Hormon-ubalancer
  • Dårlig kostsammensætning
  • Alvorlig sygdom

Disse årsager til hårtab er dog ikke nogen som en hårtransplantation kan rette op på.

I stedet for at overveje en hårtransplantation, bør man kontakte sin egen læge for at finde den underliggende årsag til hårtabet. Kun i sjældne tilfælde skyldes kvinders hårtab således årsager, som kan behandles med en hårtransplantation.

Hvad er Scalp Micropigmentation

Scalp Micropigmentation er en af de nyeste og mest skånsomme behandlinger af hårtab. Scalp Micropigmentation kaldes ofte også blot for ’SMP’ i daglig tale (kilde).

Ved denne form for behandling af hårtab transplanterer man ikke deciderede hår fra en del af hovedet til en anden. I stedet anvender man et særlig organisk blæk, hvilket man pigmenterer, som prikker i de yderste lag af hovedbunden, hvor man enten har mistet sit hår eller oplever at have meget tyndt hår. På den måde kan man så at sige dække de skaldede eller tynde områder på hovedet og dermed få et naturligt udseende. Man vil ikke kunne se forskel på disse pigmenteringer og ens rigtige hår.

Man har tidligere sagt, at man får ’tatoveret’ hår tilbage på hovedet via denne behandling.

Men i modsætning til tatoveringen, så bruger man her en anden teknik end tatovører og man bruger også langt mindre nåle, hvilket er langt mere skønsomt. Sidst men ikke mindst så er det blæk man bruger til denne behandling langt mere ren, hvilket gør at man kan matche enhver hårfarve. Dette blæk gør også at ens farve ikke vil mindske ligeså hurtigt, som det er tilfældet ved tatoveringer.

I videoen nedenfor kan du se, hvordan en behandling udføres.

Behandlingen giver dig ikke fyldigt hår, som andre hårtransplantationer, men det gør det muligt at opnå et udseende, hvor det ser ud som om at man har meget kort hår. Sammen med eventuel skægvækst kan dette dog give et markant anderledes udseende, hvilket mange mænd sætter pris på.

Hvad er fordelene ved en SMP-behandling?

Der er i dag flere fordele ved at anvende SMP behandling fremfor andre hårtransplantationsmetoder.

Først og fremmest er behandlingen væsentligt billigere. En behandling med micropigmentation koster typisk imellem 10-20.000 kroner alt efter, hvor stort et område der skal behandles. Dette er således væsentligt mindre end eksempelvis en FUE-behandling, som tilbydes på flere danske hårklinikker. En FUE-behandling er en behandling, hvor man via microkirurgi transplanterer én hårsæk ad gangen typisk fra siden af hovedet til panden.

En sådan behandling koster typisk imellem 30-50.000 kroner alt efter, hvor mange enkelte hårsætte, der skal transplanteres.

En anden fordel ved denne behandling er, at du kan nyde dit nye udseender efter et par uger. Når man foretager en hårtransplantation ved eksempelvis FUE-metoden, vil man først kunne begynde at se et endeligt resultat af sin behandling efter 6-12 måneder.

Årsagen til at det tager så lang tid før man kan se et endeligt resultat med de traditionelle behandlinger er, at efter hårsækkene er blevet transplanteret, så skal hårene først falde ud og derefter vokse frem igen. Dette kan tage helt op til 12 måneder før denne proces er fuldendt.

Da man ved micropigmentation ikke transplanterer hår, men i stedet anvender organisk blæk til at dække de tynde områder på hovedet, skal du ikke vente på en videre udvikling.

Sidst men ikke mindst så er der heller ingen gener forbundet med behandlingen. Da der ikke er tale om et kirurgisk indgreb, skal du ikke tage fri fra arbejde eller lignende for at komme dig over din behandling. Ved en FUE-behandling kan du opleve at være øm i det behandlede områder, men denne behandling bør heller ikke give anledning til større gener.

Hvordan foregår en behandling?

En behandling med Scalp Micropigmentation forløber over tre behandlinger.

Forud for selve behandlingen vil der, ligesom ved andre behandlinger af denne type, være en indblandede for-konsultation. Her har du mulighed for at tale med behandleren om dine ønsker, så ikke begge kan få afstemt jeres forventninger til et eventuelt resultat.

Ved selve behandlingen vil du få foretaget selve pigmenteringen. Behandlingen skal laves over tre gange for at du kan få et naturligt resultat. Du kan som før nævnt selv bestemme, hvor din hårlinje skal gå.

Under selve behandlingen vil selve pigmenteringen medføre meget små sår i hovedbunden. Dit immunforsvar vil dog automatisk sørge for at disse heler og du vil derfor ikke få ar eller opleve andre gener ved behandlingen. I de efterfølgende dage efter behandlingen anbefales det dog, at du ikke dyrker motion for at undgå at komme til at svede, da dette vil irritere din hovedbund. Det samme går sig gældende ved brug af shampoo, hvorfor dette frarådes i de første dage efter behandlingen.

Efter behandlingen skal du være opmærksom på at holde dit hår kort, så du opnår et naturligt resultat. Her anbefales det typisk at man sørger for at barbere sit hår ned til 0,5 mm for at få et naturligt resultat i hverdagen. Dette tager dog ikke mange sekunder at holde ved lige i det daglige.

Hvor lang tid holder behandlingen?

En behandling med micropigmentation holder typisk i 3-5 år, hvorefter farven vil falme en smule. Dette kan dog hurtigt rettes up med en brush-up behandling. Denne behandling er ganske simpel og ikke dyr at få foretaget.

Book en uforpligtende konsultation i dag

I Danmark er der ikke mange klinikker, der tilbyder behandlinger med micropigmentation. Den største klinik inden for dette område herhjemme er Pilorum hårklinik. Pilorum hårklinik har samlet set mere end 10 års erfaring med denne form for behandlinger. Deres medarbejdere er uddannet hos Brandwood Clinic i Storbritannien, der betragtes som verdens førende SMP-klinik.

Hos Pilorum hårklinik kan du nemt og hurtigt booke en uforpligtigende konsultation og få hjælp til at finde rette behandling af dit hårtab.

 

 

Louise

mave-problemer.dk

4.86 14

Denne artikel er godkendt af Henriette Asmussen. (Specialesygeplejeske, Aarhus Universitetshospital)

Rating 4,86 / 14
4.86 14

Find mere information her

Hårtransplantationsmetoder: Webmd.com

Scalp Micropigmentation – Brandwood Clinic

Om skribenten

Louise er vores super-dygtige skribent inden for mavelidelser. Louise læser selv til medicin og har selv et indgående kendskab til en række af de mest udbredte mavelidelser herhjemme. Hendes mål er en dag at blive speciallæge inden for mave-tarmsygdomme.