Revadol

Revadol virker det?

Revadol virker det?

I dag døjer mere end 700.000 danskere med ledsmerter. Der kan være stor forskel på hvor store smerter og gener man oplever i sin dagligdag. De fleste oplever dog heldigvis kun moderate smerter. I disse tilfælde er Revadol et af de oftest anvendte naturlægemidler til at lindre ens smerter. I denne artikel vil vi forklare hvordan Revadolvirker og forklare, hvad man kan gøre, hvis man oplever smerter i ledende.

Hvordan virker Revadol?

Revadol er et lægemiddel der er baseret på rejeskaller. Rejeskaller blev i mange år blot betragtet som affald i forbindelse med rejsefiskeri. Men flere års intens forskning har siden påvist, at rejeskaller indeholder en lang række stoffer, som har store sundhedsmæssige fordele. En af disse gavnlige stoffer er glocusamin. Glucosamin er et naturligt sukkerstof, som produceres naturligt i kroppen. Det findes alle de steder i kroppen, hvor der er bindevæv.

Det kan eksempelvis være i ledbrusken, i negle, ved ledbåndene, i blodkarrenes vægge og i senerne. Stoffet er med til at gøre brusken i ledende mere elastisk og dermed stødabsorberende.

Når man indtager glucosamin som kosttilskud eller som en del af et naturlægemiddel har det den fysiologiske virkning, at bruskcellerne begynder at producere flere af de lange molekyler ved navn glykosamin-glykaner. Disse er med til at styrke den nedslidte ledbrusk og styrker dermed ens led og lindrer smerter.

Da glocusamin er et naturligt forekommende stof i kroppen betyder også, at bivirkningerne i de fleste tilfælde er meget sjældne.

Hvad er forskellen på Revadol og andre glocusaminholdige produkter?

Der findes i dag mange forskellige glocusaminholdige produkter på det danske marked. Glocusamin har i Danmark været et godkendt lægemiddel siden 2003, hvorimod det før kun var lovligt at anvende i gigt-realterede produkter til dyr.

Den store forskel på de enkelte produkter i dag er hovedsageligt, hvilken kilde glocusaminen kommer fra og hvordan det er blevet bearbejdet.  Som før nævnt så indeholder rejeskaller en lang række gavnlige stoffer hvor glocusamin er en af dem. Grunden til at rejeskaller er så vigtige i dag er at det er nemmere at udvinde højkvalitets glocusamin og andre aminosyrer sammenlignet med mange andre kilder.

Udover glocusamin har forskere også fundet ud af, at rejeskaller indeholder en række særlige fedtsyrer, som kan medvirke til at sænke blodtrykket.

Rejeskallerer derfor gået fra i løbet af få år fra at været noget man betragtede som skrald til at være en yderst eftertragtet vare inden for sundhedsindustrien.

Revaldo er et af de mest populære naturlægemidler mod dårlige led

I dag er revaldo et af de mest populære produkter herhjemme, når det kommer til at lindre moderate ledsmerter. Produktet er både testet og selvfølgelig godkendt af den danske Lægemiddelstyrelse og ikke mindst bedømt på Medicn.dk.

Produktet er produceret i Danmark af den danske virksomhed Welvita, der har mere end 30 års erfaring med at udvikle naturlægemidler til en lang række folkelidelser.

Hvad kan man ellers gøre, for at lindre sin slidgigt

At have slidgigt har som vi har nævnt en stor indflydelse på ens hverdag. Dog er der mange ting, som kan medvirke til at lindre ens smerter, og dermed højne ens livsglæde. Udover at tage medicin eller naturlægemidler, som kan lindre ens smerter, kan man også overveje at omlægge sine kostvaner. Der findes nemlig en lang række fødevarer, som kan medvirke til at lindre ledgigt.

Nogle af disse fødevarer inkluderer blandt andet:

  • Appelsiner
  • Nødder
  • Kirsebær
  • Grøn te
  • Olivenolie

Appelsiner er blandt andet rig på vitamin C som påvirker kollagen i vores krop. Vitamin C – en del af kolagen. Kolagen hjælper til at reparere blodkar og ligamenter, hvilket modvirker smerter.

Derudover en fælles ting for disse typer af fødevarer er at de er rige på en lang række antioxidanter, som medvirker til at rense kroppen. Nødder indeholder blandt andet vitamin E og fibre, som hjælper til at modvirke inflammation i kroppen. Derudover er de fleste fødevarer her også rige på gode fedtsyrer, som har en lang række gavnlige effekter i kroppen, herunder både i forhold til at sænke kolesteroltallet og ikke mindst blodtrykket.

I kan få mange flere gode råd til, hvad I kan spise, hvis I gerne vil modvirke nogle af de mest udbredte livstissygdomme herhjemme. Du kan få det bedste overblik på denne side.

Søg altid læge hvis du er det mindste i tvivl

Som sagt døjer mere end 700.000 danskere af ledproblemer. Der kan være utrolig stor forskel på de smerter og gener som man oplever i denne forbindelse. Her er det altid graden af slidgigt, der afgør, hvor kraftige smerter du har.

Hvis du har meget stærke smerter, vil et præparat som Revadol med stor sandsynlighed ikke være effektivt nok. Her vil du i stedet skulle tage noget kraftigere gigtmedicin, hvilket skal udskrives af din egen læge. Vi vil derfor altid opfordre jer til at tage kontakt til jeres læge for at få en nøjagtig faglig vurdering af jeres situation.

 

 

 

Revadol

Louise

mave-problemer.dk

4.92 13

Denne artikel er godkendt af Henriette Asmussen. (Specialesygeplejeske, Aarhus Universitetshospital)

Rating 4,92 / 13
4.92 13

Om skribenten

Louise er vores super-dygtige skribent inden for mavelidelser. Louise læser selv til medicin og har selv et indgående kendskab til en række af de mest udbredte mavelidelser herhjemme. Hendes mål er en dag at blive speciallæge inden for mave-tarmsygdomme.