Om os

Mave-problemer.dk er uafhængig sundhedsside drevet af frivillige, der alle har en interesse, nemlig at give jer den de bedste råd og den bedste vejledning til at komme jeres maveproblemer til livs. Siden har mere end 10 forskellige frivillige skribenter tilknyttet på årsbasis.

Alle vores frivillige har en stor interesse for sundhed og mange er derfor helt i gang med en uddannelse inden for sundhed. Vi har dog også personer tilknyttet der allerede arbejder som selvstændige inden for eksempelvis kostvejledning.

Vi ønsker så bred en faglig rækkevidde som muligt, for at kunne give jer den bedst mulige rådgivning.

Vores skribenter har derfor alle vidt forskellige uddannelsesmæssige baggrunde, men de mere typiske billeder er, at et stort antal af vores frivillige læser blandt andet medicinfolkesundhedsvidenskabidrætkommunikationeller til sygeplejerske.

Fælles for alle vores frivillig er dog, at de har en stor passion for sundhed og særligt mave- og tarmproblemer. Vi bruger gerne vores egne erfaringer, når det kommer til at lave nyt indhold, eftersom at flere af vores medarbejdere selv har døjet eller kender nogle der har døjet med en lang række af de mest almindelige og usædvanlige mavelidelser som irriteret tarm, forstoppelse, mavesyre eller noget helt fjerde.

Du er derfor meget velkommen til at kontakte os, hvis du selv har lyst til at bidrage til siden og være med til at sætte maveproblemer til debat.

100 % uafhængig side om maveproblemer

Hos mave-problemer.dk ønsker vi 100% gennemsigtighed til deres besøgende, hvilket betyder, at vi ikke modtager nogle former for tilskud eller andre former for økonomisk støtte fra privatpersoner.

For at vores hjemmeside kan køre 24-7, kræver det dog, at vi placerer annoncer i vores indlæg. Selvom vores skribenter i høj grad er frivillige ønsker vi også på sigt at kunne ansætte faste medarbejdere for at kunne levere endnu flere indlæg og ikke mindst for at give jer en endnu bedre service.

Alle vores artikler er skrevet uden indflydelse fra annoncører eller andre tredje parter. Med andre ord er alt indhold skrevet ud fra ideen om, at det ikke må være påvirket af kommercielle interesser.

90% af alle sygdomme kan relateres til maven

Årsagen til at vi har valgt at fokusere på netop maveproblemer er, at op til 90% af alle sygdomme og sundhedsproblemer kan spores direkte tilbage til ubalancer i mave-tarmsystemet. Årsagen til dette er, at det er her at langt størstedelen af vores immunforsvar befinder sig.

Dette understreger hvor vigtigt det er at være opmærksom på at ens mave og særligt ens fordøjelses system fungerer korrekt. Vores kost spiller oftest en vigtig rolle når det kommer til at forklare en række af de mest almindelige maveproblemer som mange danskere døjer med til dagligt såsom forstoppelseluft i mavenirriteret tyktarm, kvalme og meget mere.

Udover at sætte fokus på mavesygdomme ønsker vi derfor også at sætte fokus på, hvordan I nemt og effektivt kan ændre jeres kostvaner eller finde den rette medicin eller vejledning til at afhjælpe netop jeres gener.

Vi vil samtidig hjælpe med at henvise jer til de mest effektive former for medicin for jeres mavelidelser. Ofte kan et givent symptom på en mavelidelse såsom eksempelvis luft i maven være et symptom på en mere overordnet mavelidelse, og derfor ved vi hvor vigtigt det er, at man får den rette vejledning, inden man vælger at købe medicin imod sine mavelidelser.

Mavelidelser skal ikke være genstand for tabu

Samtidig med at vi ønsker at bidrage til større oplysning og vejledning om mavelidelser, så ønsker vi også at bidrage til at nedbryde en lang række tabuer inden for dette område.

Vi er godt klar over at det at tale om ens helbred ikke altid er lige sjovt, og mange danskere foretrækker i dag at se tingene an, og vente med at kontakte eget læge af flere årsager.

Det er dog det værste man kan gøre! Selvom man kan føle det er pinligt at tale om sine mavelidelser hvad enten der er tale om diare eller luft i maven, så kan disse ting som sagt være et underliggende symptom på en alvorlig mavelidelse.

Vi håber derfor på at vores artikler og beretninger kan være med til at det bliver lettere til at forholde sig til sine symptomer og ikke mindst at tale om dem – både med dem der står en nært og ikke mindst med ens læge.