Mavesår

Mavesår er en alvorlig mavelidelse som rammer et stort antal danskere hvert år.

Denne sygdom kan medføre store gener og derfor er det afgørende, at man søger lægehjælp. Desværre venter rigtigt mange med at gå til læge, hvilket er en stor skam, da det medfører unødige smerter og ubehag.

Dette skyldes særligt, at mange ikke er klar over, hvor mange symptomer der er på mavesår. Du kan finde en komplet liste lige her. 

Vi har her samlet en lang række artikler som går i dybden med dette emne, så I kan finde ud af, om I er på vej til at udvikle et mavesår.

I har også mulighed for at teste jer selv for mavesår via vores smarte hjemmetests.

Mavesår symptomer

Mavesår er en lidelse som rammer op imod 10% af den danske befolkning hvert år. Sæeligt voksne over 45 år har stor risiko for at udvikle mavesår. Lidelsen kan medføre store gener og ikke mindst smerter og derfor er det afgørende, at man tjekker sig selv løbende eller at man søger læge. Vi giver jer her den fulde liste over de mest udbredte symptomer og tegn på mavesår, samt forklarer, hvordan man…

Læs mere >

Sort afføring

sort afføring
Vores afføring og særligt farven derpå siger en del om både vores kost og vores helbred. Sort afføring kan derfor både opstå som følge af vores kost – eller som et symptom på en underliggende mavelidelse. VI giver jer her det fulde overblik over, hvad I skal gøre hvis I har sort afføring. (mere…)

Læs mere >

Blod i afføringen

Blod i afføringen - blodig afføring
Blod i afføringen er et symptom på en underliggende mavelidelse. Omkring 20% af den danske befolkning oplever hvert år blod i afføringen, men kun 4% vælger at søge læge. Blodig afføring kan skyldes mange årsager Det skyldes ofte en godartet mavelidelse som hæmorider, endetarmsrifter og endetarmspolyper, men det kan også være et tegn på ondartede mavelidelser som mavesår eller i sjældne tilfælde ty…

Læs mere >