Kostråd

Langt de fleste mavelidelser kan afhjælpes eller kureres ved at tilpasse sine kostvaner eller ved at omlægge sin kost. På denne side finder du alle vores bedste kostråd til de mest udbredte mavelidelser herhjemme.

Langt de fleste danskere indtager i dag en række fødevarer, som vores krop ikke kan tåle eller bearbejde særligt godt. Det påvirker særligt vores tarmbakterier, som hjælper til at nedbryde vores mad og optage dens næringsstoffer. Du kan eksempelvis finde alle vores bedste kostråd imod diarre på denne side.

Når det handler om din sundhed, og dine kostvaner,  gælder det altid om at opnå balance.

Og en af de mest effektive måder at gøre dette på, kan være ved at supplere sin diæt med kosttilskud. Med kosttilskud kan du hurtigt få genoprettet balancen i maven og give din sundhed et boost.

Udover tips til kosttilskud vil du også finde en række lavpraktiske kostråd som du kan få gavn af, hvis du skulle blive syg. Vi har således både lavet en udførlig guide til hvad man skal spise når man har diarre og hvad man skal spise, når man har diarre og kaster op.

Du kan også læse vores meget populære indlæg om at forebygge forstoppelse her.

Sidst men ikke mindst finder du også guides til, hvordan du kan spise dig til både et lavere kolesteroltal, og ikke mindst til et lavere blodtryk.

Find de mest effektive kosttilskud imod maveproblemer

Hos Mave-problemer.dk har vi gennemgået alle de mest almindelige mavelidelser og fundet frem til de mest effektive kosttilskud imod dem alle.

Udover kosttilskud vil du i denne kategori også finde en lang række råd til, hvordan du kan omlægge dine kost fremadrettet, hvis du ønsker at afhjælpe dine mavegener.

Få hjælp til at omlægge din kost

For nogle er en kostomlægning nemlig den mest effektive løsning på ens problemer. Men en kostomlægning er en permanent ændring af gamle vaner, hvilket kan være rigtigt svært.

Vi har derfor også fundet frem til nogle af de bedste steder på nettet, hvor du kan få hjælp til at omlægge din kost eller til at tabe dig.

Det eneste vi ønsker at hjælpe jer til en bedre sundhed.

Hvad skal man spise når man har forhøjet kolestero…

Kolesterolsænkende kost
Forhøjet kolesterol er en tilstand som påvirker mere end 70% af danske voksne over 35 år. Men på trods af det, er det langt fra alle der er klar over det – for der er ingen fysiske symptomer. Heldigvis kan for højt kolesterol sænkes både via kostomlægninger og ikke mindst motion og medicin. Man har derfor rigtig gode muligheder for både at sænke sit kolesteroltal ved at justere sine kostvaner, men…

Læs mere >

Hvad skal man spise når man har forhøjet blodtryk?

Højt blodtryk er i dag en af de største folkesygdomme herhjemme, da mere end 25% af alle danskere lider af forhøjet blodtryk. Iblandt personer i aldersgruppen 50-69 år er antallet af personer med blodtryksproblemer endda endnu højere. Heldigvis er det både nemt at holde øje med sit blodtryk samt at forebygge og lindre forhøjet blodtryk via sin kost. I denne artikel giver vi jer alle vores bedste t…

Læs mere >

Kostvejledning

Kostvejledning er i dag en af de mest anvendte metoder til at modvirke en lang række maveproblemer såsom overvægt, fordøjelsesbesvær, forhøjet blodtryk og ikke mindst lavt energiniveau. I den vestlige verden spiser man overvejende for meget fed og usund mad, og det har langstrakte konsekvenser for vores helbred. I denne artikel vil vi hjælpe jer med både at finde en dygtig kostvejleder, samt give…

Læs mere >

Spirulina

Spirulina
Spirulina er et af verdens mest unikke planter. Den unikke nærringsprofil gør, at du får langt de fleste essentielle vitaminer og mineraler samt et høj mængde protein og fibre. Derudover er det rig på klorofyl, som hjælper til at rense kroppen, øge energiniveauet og forebygge en lang række sygdomme. Vi giver jer her det fulde overblik over, hvorfor spirulina er så populært at supplere sin kost med…

Læs mere >

Hvad skal man spise når man har Roskildesyge?

Roskildesyge er en ekstremt smitsom mavevirus, som rammer mange danskere hvert år. Denne mavelidelse er ofte ledsaget af både diare og opkastninger. At spise og drikke rigtigt er den mest effektive måde at komme sig ovenpå en omgang roskildesyge. Vi guider dig til, hvad du kan spise og drikke når man har roskildesyge. Sidst i artiklen finder du også et vores bud på, hvordan du hurtigt styrker dit…

Læs mere >

Hvad skal man spise når man har diarre?

Mad imod diaree
Ritgig mange danskere bliver ramt af diarre hvert år. For nogle er det kun en midlertidig tilstand, der hurtigt går i sig selv igen. Men for mange andre er det en mere kronisk tilstand, der betyder, at man i kortere og længere perioder døjer med dårlig mave. Udover at være ekstremt ubehagelig, så er det også svært at spise, og dermed at komme ovenpå igen, når man døjer med diarre. Men der er en ræ…

Læs mere >