Irriteret tyktarm

Irriteret tyktarm, også kaldet IBS, er en mavesygdom, der rammer omkring 25% af danskerne. Grunden til, at vi kun siger ‘omkring’ er, at der formodentligt er mange der har sygdommen, men som aldrig har fået den konstateret.

Irriteret tarm er en særlig mavelidelse, da vi endnu ikke er helt sikre på hvorfor at den opstår. Sygdommen ledsages dog af en række symptomer som slim i afføringenoppustethed, forstoppelse, og diarre, som gør mange bliver fejldiagnosticeret.

Der er ligeledes en lang række bivirkninger, som kan have en stor indflydelse på ens hverdag – både af praktisk og social karakter.

Find den rette lindring imod irriteret tyktarm

IBS’ særlige karakteristik gør, at det er meget forskelligt, hvad der er den bedste lindring. Dette afhænger i sidste ende af den enkelte persons genetik. Heldigvis er der mange muligheder.

Vi har ressearchet ement helt til bunds og blandt andet fundet den bedste medicin, de bedste kosttilskud samt ikke mindst de bedste sider om korrekt kosttilpasning for personer, der døjer med irriteret tyktarm.

Hos Mave-problemer.dk ønsker vi at udbrede kendskabet til denne mavelidelse og hjælpe danskerne med at finde den bedst mulige lindring.

Hvad må man spise når man er på en Low fodmap diet…

Low fodmap diet
Omkring 20% af alle personer i den vestlige verden døjer med irriteret tyktarm i løbet af deres liv. Irriteret tyktarm kan medføre mange forskellige gener som oppustethed, diarre og luft i maven. De mange forskellige symptomer betyder også, at der findes mange forskellige behandlinger man kan benytte sig af. Men den absolut mest effektive metode, ifølge forskningen, er at omlægge sine kostvaner og…

Læs mere >

Slim i afføringen

Både farven og konsistensen på vores afføring siger en masse om vores sundhed. Slim i afføringen kan både forekomme naturligt eller være et tegn på en underliggende mavelidelse såsom mavesår eller irriteret tyktarm, eller blot en infektion. Vi giver jer her det fulde overblik over, hvad I skal gøre hvis I oplever slimet afføring⇓ (mere…)

Læs mere >

Ildelugtende prutter

Alle mennesker har luft i maven. Det er en helt naturlig del af vores fordøjelsesproces og en nødvendighed for at kroppen kan fungere. Samtidig er vores prutter en af den ting, som fortæller os om vores krop har det godt eller skidt. Særligt ildelugtende prutter og pludseligt skift i dine prutters lugt er noget du skal være opmærksom på. Vi forklarer her hvorfor! Derfor får du luft i maven Luft i…

Læs mere >

Irriteret tyktrarm

Irriteret tyktarm
Irriteret tyktarm, også kaldet irritabel tarm eller IBS, er en mavelidelse, som rammer imellem 15-30% af alle danskere. Sygdommen opleves af nogle blot periodisk, imens den af andre er kronisk. Selvom der ikke findes én bestemt kur imod sygdommen, så er der mange måder, hvorpå man kan lindre sine gener. Man kan således både anvende medicin, ved at bruge kosttilskud eller helt vælge at omlægge sin…

Læs mere >